Wednesday, 22 February 2012

episod 87 : AKU, CITA CITA, DAN PERMAINAN TAKDIR.

ini percubaan pertama aku melukis anime waktu di tingkatan 5. aku tiru dari buku kalendar GEMPAK STARZ kalau tak silap. buku tu kawan aku yang bagi. dia gila manga. dan sekarang dia dah pun belajar dalam bidang art and design. hebat.






sebenarnya dulu aku bercita cita nak jadi kartunis. 




dulu lah.











21 comments:

  1. sah! da boleh jadi kartunis..sekarang pon boley =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat hang punya komen masuk spam? haha

      Delete
  2. nice apa... nape skang tak jd kartunis je ?

    ReplyDelete
  3. Ok dah ni. Aku dulu minat sangat melukih, mak aku kata nanti besaq nak jadi apa la. Tapi lama-kelamaan terus hilang minat tu. Skrg dah mula balik. Hik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dengan aku. ni haa baru berminat nak melukih balik :D

      Delete
  4. cool weyh =p
    gempak starz? sama.. =)
    dulu2 rajin je lukis2 ikot komik kat gempak..

    now.. kureng da.. minat kumpul novel grafik je.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheh. seronok kan lukis lukis cenggitu. rinduuuu :)

      Delete
  5. patut la entri pun banyak lukis lukis !

    ReplyDelete
  6. wah!! smart!! dulu bercita-cita nak jadi kartunis... skrg cita-cita apa plak? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. disebabkan aku belajar dalam bidang teknologi makanan, mungkin aku patut tukar cita cita aku kepada nak jadi pakar teknologi makanan.


      mungkin la.

      Delete
  7. kenapa dlu ej cita2 jd kartunis? skarang kira hobi la? nice sketch! memang ada bakat! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb dulu aku ingatkan aku akan dpt course art and design.


      tapi malangnya, tidak.


      maka aku jadikan ia sebagai hobi saja. eh bakunya ayat aku.

      Delete
  8. ok cun...
    memandangkan ko pndai lukis,and ada blog...
    apa kata ko buat manga sndiri.n letak kt blog ko.
    bila ko dh ada pengikut setia nanti,try la terbitkan manga sendiri di pasaran plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fulamak. bagus idea kau.

      akan aku usahakan :D

      Delete
  9. Pernah jugak teringin nak jadi kartunis, nak masuk kelas lukisan.. Tapi...Tak nak lah. hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...