Sunday, 11 March 2012

episod 97 : SEJUTA KATA MAAF TERASA KAN PERCUMA.

saya minta maaf. aku mintak maap. gua mintak maap. senang kan nak cakap? tapi jangan ingat dengan cuma mintak maaf semua benda akan jadi macam dulu.



jangan ingat semua orang akan lupa apa yang engko pernah buat.



jangan ingat yang dah hilang boleh kembali macam asal.



dan jangan ingat perkataan maaf engko tu berguna kalau kau masih di takuk lama. masih taknak berubah.



dalam kamus hidup aku, tak ada istilah peluang kedua. setiap orang cuma diberi satu peluang. kalau engko guna peluang tu dengan baik, maka baiklah semuanya. tapi kalau engko tak hargai peluang yang engko dapat, maka tamatlah kisah engko sampai di situ. iya, engko boleh mintak maaf tanda menyesal. dan aku juga boleh berikan maaf sebanyak mana yang engko mahu. tapi untuk peluang kedua? sila mintak pada orang lain.


psst : untuk orang yang tak pernah mintak maaf, lagi lah aku tak tahu nak cakap apa.



25 comments:

  1. yeke tak ada peluang kedua. parah tu hidup mcm tu. hek hek

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau peluang kedua tu ada, orang tak akan belajar menyesal. dia akan mintak peluang ketiga, keempat, dan seterusnya..

      Delete
  2. sorry..sorry..sorry.. **tetibe nyanyi lagu SUJU..ngeh3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nak joget pulak baca komen kau ni.

      Delete
  3. Ganasnya raksasa nih..tiada peluang kedua untuk atromen minta maaf...

    ReplyDelete
  4. nice entri..

    People do makes Mistakes. i do forgive but sometimes susah nak lupakan ATAU memang tak dapat lupakan..

    & bila kita pulak yg buat kesalahan, we're hoping they'll forgive & forget kan.

    ada yg berubah.. ada yg tak..
    tapi bg yang dah berubah, but still.. people didn't forgive them..ksian gak. huhu.

    .. thats life.. -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak maafkan senang. nak lupakan yg susah.

      Delete
  5. maaf dan memaafkan tue mmg senang..tp back to biasa tue sangat susah kan..sbb susah nk cari ubat yg boleh ilangkan parut..hikhikhik

    ReplyDelete
  6. Bagi Shag pun, tak ada 2nd chance untuk orang yang yg di maafkan tu. Dah di maafkan buat balik. Aiyaa~

    ReplyDelete
  7. yea aku plg ska n3 nie .. sebijik kne dgn dri aku ! like smpai mati ;)

    ReplyDelete
  8. baca tajuk terus rasa nk nyanyi lagu kerispatih..

    sejuta maaf kan terasa kan percuma~
    rasa ku telah mati untuk menyadarinya~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh. aku dengar lagu tu sambil taip entri ni.

      Delete
  9. prinsip kite same..boleh maafkan p x kan ad peluang k2..huhu

    ReplyDelete
  10. laaa , bgi laa peluang bnyk2 .. hehehee~~ lama2 insaf la tu :P

    ReplyDelete
  11. Walaupun mnolak prinsip 'kali kedua', sudah bbrapa kali langgar sndiri prinsip tu. Dalam hati trlalu byk taman.

    ReplyDelete
  12. awak3..nak join kontest tak..?ahaha..peraduan simple..hadiah RM 200..kot2 tgh sesak ke bole la join..orait...singah2 klau lapang..tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...